انواع داکت دیواری

راهنمای سریع انواع داکت دیواری

داکت کانالی پلاستیکی است که از آن برای عبور سیمهای برق، شبکه و تلفن استفاده می‌شود. همچنین داکت باعث حفاظت فیزیکی کابل ها می شود، همچنین به زیبایی ظاهری واحد مسکونی، اداری و تجاری شما کمک میکند و از شلوغی و نامرتب بودن محیط میکاهد. لازم به ذکر است که برخی داکتها از جنس فلز ساخته می شوند که مناسب کاربردهای صنعتی و مکان هایی که نیاز به محافظت بیشتری از کابل ها هست می باشند.

سعی داریم در این مطلب اطلاعات مفیدی راجع به انواع داکت دیواری ارائه دهیم. داکت دیواری همان طور که از اسمش پیداست به داکت هایی می گویند که روی دیوار نصب می شود و به این شکل از داکت های زمینی یا تابلویی یا ترانکینگ های ایستاده و دفنی متمایز می شود.

همچنین در مورد ویژگی های انواع داکت دیواری صحبت می‌کنیم و کاربردها و موارد دیگر را بررسی خواهیم کرد.

آشنایی با انواع داکت دیواری

به طور کلی چهار نوع داکت دیواری در بازار وجود دارد که عبارتند از:

  • داکت ساده
  • داکت پارتیشن دار
  • داکت قرنیزی
  • داکت شبکه یا ترانکینگ دیواری

در این تقسیم بندی که بر اساس ظاهر داکت انجام شده است سایر انواع داکت که دیواری محسوب نمیشوند شامل داکت کف خواب، داکت شیاردار و ترانکینگ های دفنی یا ایستاده می باشند.

داکتهای دیواری که توسط شرکتهای البرز،  سوپیتا، رعد، دانوب و دودمان و برندهای خارجی لگراند و اشنایدر تولید می‌شوند در سایزهای مختلف هستند که در ادامه  به تفصیل راجع به آنها صحبت خواهیم کرد.

ویژگیهای داکت ساده

داکتهای ساده در دو نوع بدون چسب و پشت چسب دار تولید شدند نوع بدون چسب آن توسط پیچ به دیوار نصب می شود و داکت پشت چسبدار هم که به راحتی و با استفاده از چسبی که در پشت آن ها قرار دارد به دیوار متصل می شود.

داکت ساده

داکت ساده  البرز در ۲۰ سایز مختلف از سایز ۱۱ در ۱۱ میلیمتر تا سایز ۹۰ در ۶۰ میلیمتر تولید شده است. همچنین داکت های پشت چسب دار البرز در ۷ سایز می باشد که از ۱۱ در ۱۱ میلیمتر شروع و در ۳۰ در ۳۰ میلیمتر یا داکت نمره ۳ پایان می‌یابد.

داکت های ساده همچون دیگر انواع داکت در شاخه های دو متری تولید می شوند و هر بسته داکت ساده دارای متراژ ۱۸ تا ۱۰۰ متر بسته به اندازه داکت می باشد.

همچنین داکت ساده سوپیتا دارای ۱۹ سایز مختلف است و همانند داکت البرز بسته های آن دارای متراژ ۱۸ تا ۱۰۰ متر می باشند.

همینطور داکت ساده رعد یا همان داکت خانگی رعد در هشت اندازه مختلف تولید می شود متراژ هر بسته آن از ۱۲ تا ۱۳۰ متر می باشد.

و در آخر داکت ساده دانوب در ۱۷ سایز مختلف از ۱۲ در ۱۲ میلیمتر تا ۱۰۰ در ۶۰ میلیمتر تولید شده است و داکت چسبدار دانوب در ۸ سایز مختلف از ۱۲ در ۱۲ میلیمتر تا ۴۰ در ۲۵ میلیمتر یا داکت نمره ۴ در بازار موجود است.

بررسی داکت پارتیشن دار و داکت قرنیزی

داکت های پارتیشن دار از جمله داکتهایی هستند که امکان استفاده برای عبور همزمان کابل شبکه و تلفن همراه کابل برق را دارند، به دلیل وجود پارتیشن، مسیر انتخابی برای کابل برق مجزا از کابل تلفن و شبکه خواهد بود که این کار از ایجاد نویز کابلهای برق روی کابل های شبکه جلوگیری می کند.

داکت پارتیشن دار

داکت پارتیشن دار البرز دارای یک پارتیشن می‌باشد که در زمان تولید به طور ثابت در آن نصب شده است و به این ترتیب فضای داخل داکت را به دو بخش تقسیم می کند. همانطور که توضیح داده شد این پارتیشن جداشونده نیست.

این داکت در ۴ سایز مختلف از ۳۵ در ۱۵ میلیمتر تا ۵۲ در ۵۲ میلیمتر تولید شده است و هر بسته آن شامل ۴۰ تا ۵۰ متر داکت می‌باشد.

داکت های قرنیزی هم همانطور که از نامش پیداست در پایین دیوار و به‌ عنوان قرنیز نصب می شوند.

ویژگیهای داکت شبکه یا ترانکینگ دیواری

داکت شبکه یا ترانکینگ قابلیت مهمی را به ما می‌دهد و آن ماژولار بودن آن است یعنی امکان نصب ماژول هایی مثل کلید و پریز برق، پریز شبکه و پریز تلفن در نقاط مختلف آن فراهم است و امکان جابجایی بعد از نصب اولیه هم به آسانی مهیاست.

مزیت دیگر ترانکینگ ها این است که تجهیزات آنها در انواع مختلف تولید شده است و امکان نصب راحت تر آن در زوایا و شرایط مختلف وجود دارد.

ترانکینگ دیواری

ترانکینگ البرز در سایز ۱۰۵ در ۵۰ تولید شده است و دارای درب نرم ۸۵ میلیمتر می باشد.

ترانکینگ سوپیتا در چهار سایز ۱۵۰ در ۵۰ میلیمتر، و ۱۰۵ در ۵۰ میلی متر، ۱۰۰ در ۵۰ میلیمتر و ۸۰ در ۵۰ میلیمتر در بازار موجود است. همچنین همانند ترانکینگ البرز دارای پارتیشن ترانک به صورت جدا می باشد که امکان نصب پارتیشن روی نقاط تعیین شده در ترانکینگ ها را فراهم می کند.

همینطور ترانکینگ دانوب در دو سایز ۱۰۱ در ۵۰ میلی متر و ۸۰ در ۵۰ میلیمتر تولید می شود و همانند ترانکینگ البرز و سوپیتا دارای تجهیزات و اتصالات لازم میباشد.

انتخاب از بین انواع داکت دیواری

حالا وقتی ما نیاز به کانالی برای هدایت کابل ها داریم بر اساس چه معیاری باید یکی از انواع داکت های دیواری که در بالا توضیح دادیم را انتخاب کنیم.

اگر نیاز به ماژول هایی مثل کلید و پریز نداریم استفاده از داکت ساده و در سایز کوچک به صرفه است وقتی نیاز به عبور دادن چندین کابل ضخیم داریم طبیعتاً سایزهای بزرگتر داکت ساده را انتخاب می کنیم.

اگر می خواهیم به غیر از داکت، از آن به جای قرنیز در پایین دیوار خود استفاده کنیم می توانیم از داکت قرنیزی استفاده کنیم.

چنانچه بخواهیم همراه با کابل برق، کابل شبکه و تلفن را هم از یک کانال عبور دهیم اینجا استفاده از داکت پارتیشن دار مناسب شرایط ماست.

و در آخر اگر به کابل کشی شبکه نیاز داریم و قصد نصب ماژول هایی مثل پریز برق و شبکه را داریم استفاده از ترانک ها یا همان داکت شبکه بهترین گزینه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *